Intox EC/IR II.t ademanalyse apparaat

Intox EC2T

De Intox EC/IR II.t (transportable) maakt deel uit van de nieuwe generatie ademanalyse apparatuur van EE Devices. Dit nieuwe ademanlyse apparaat is speciaal ontworpen om uiterst flexibel te kunnen inzetten. Met name voor "mobiel gebruik" voldoet dit apparaat aan alle eisen en wensen welke tegenwoordig worden gesteld aan het functioneren van bewijsapparatuur op locatie, bijvoorbeeld in stilstaande (politie)voertuigen.

Vraag meer informatie op

De Intox EC/IR II.t (transportable) maakt deel uit van de nieuwe generatie ademanalyse apparatuur van EE Devices. Dit nieuwe ademanlyse apparaat is speciaal ontworpen om uiterst flexibel te kunnen inzetten. Met name voor "mobiel gebruik" voldoet dit apparaat aan alle eisen en wensen welke tegenwoordig worden gesteld aan het functioneren van bewijsapparatuur op locatie, bijvoorbeeld in stilstaande (politie)voertuigen. Het lichte gewicht, de kleine afmetingen, een interne printer en een uitstekend afleesbaar display maken de voordelen voor deze toepassing compleet.

De primaire meting door middel van de gepatenteerde electrochemische fuel cell gecombineerd met een ondersteunende realtime infrarood meting maken de Intox EC/IR II.t uniek in zijn soort. Door zowel de alcohol concentratie als ook de kooldioxide concentratie te monitoren zijn de analytische eigenschappen van de Intox EC/IR II.t van een hoger niveau dan tot nu toe gebruikelijk was voor typegoedgekeurde ademanalyse bewijs apparatuur.

De in de wetgeving vastgelegde procedure voor een ademanalyse ligt verankerd in de userinterface van het apparaat. Het starten van de ademanalyse gebeurt dan ook door op 1 knop te drukken waarna de EC/IR II.t nauwgezet deze procedure volgt. Mogelijkheden om tot een resultaat te komen waarbij de wetgeving niet correct is gevolgd behoren dan ook tot het verleden.

Management informatie en data voor statistieken zijn te verkrijgen middels beveiligde IntoxNet software welke op een standaard PC kan worden geinstalleerd.

De Intox EC/IR II.t is inmiddels toegevoegd aan de lijst voor "Evidential Breath Measurement Devices" door het "National Highway Traffic Safety Administration" (NHTSA) van het Amerikaanse Department of Transportation (U.S. DOT). Tevens is dit ademanalyse apparaat gecertificeerd volgens de internationale OIML R-126 regelgeving. 

Zie ook de internationale brochure.   ECIR_IIt_Datasheet_International.pdf