KS4 Bodycam

KS4 bodycam

De KS4 bodycam van reveal is een unieke bodycam die speciaal ontworpen is voor scheidsrechters. Uit onderzoek na de pandemie is gebleken dat het aantal gevallen van fysieke en verbale agressie tegen scheidsrechters en officials in alle sporten een ongekend hoog niveau heeft bereikt. 

EE Devices biedt met de KS4 bodycam van Reveal Media een grote stap op weg naar de oplossing van dit probleem. Deze compacte en lichte bodycam helpt bij het de-escaleren van fysieke en verbale agressie richting de officials.

Categorie
Vraag meer informatie op

Hoe werkt het?

Tijdens diverse pilots in het Engelse amateurvoetbal, uitgevoerd door de FA, is gebleken is dat het dragen van de KS4 bodycam door scheidsrechters preventief werkt, het veiligheidsgevoel van de scheidsrechter vergroot en de sportiviteit ten goede komt. Nu spelers of toeschouwers weten dat er na wangedrag opnamen gemaakt kunnen worden, is het aantal incidenten op het veld aanzienlijk afgenomen. Het unieke front-facing display, waarbij de spelers of het publiek hun eigen gedrag zien, werkt de-escalerend en zorgt ervoor dat de rust wederkeert in gespannen situaties/conflicten.


In het ergste geval zorgt de kristalheldere audio- en video-opname, samen met de pre-recordfunctie ervoor dat het hele incident wordt vastgelegd om eventueel later terug te kijken. De pre-recordfunctie functie zorgt ervoor dat alle beelden en audio tot 2 minuten vóór het inschakelen van de opnamefunctie opgeslagen worden. Dus, de aanleiding van de opname wordt altijd vastgelegd. Alle beelden worden gecodeerd én veilig opgeslagen. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot de beelden en kan deze delen indien nodig.

 

Gemaakt voor op het sportveld

De KS4 bodycam is een stevige en tevens lichtgewicht camera die wel een stootje kan hebben. Door de robuuste behuizing is de camera beschermt tegen zware weersomstandigheden en kan daardoor altijd worden ingezet. De full HD-camera met ultra-low light beschikt over een batterijduur van 2,5 uur waardoor scheidsrechters de hele wedstrijd zijn voorzien van camera bescherming.

 

Welke 3 fases doorloop je bij een conflict

Fase 1 – Preventieve werking
Door het apparaat gewoon te dragen, werkt het als een preventiemiddel voor het meeste slechte gedrag. Alleen al het benoemen dat de camera wordt aanzet, is meestal al voldoende om de escalatie van een incident te voorkomen.
 
Fase 2 - De-escaleren
Als er een moment komt waarop een scheidsrechter het nodig vindt om een opname te starten, wordt de persoon in kwestie via het front-facing display geconfronteerd met zijn eigen handelen. Dit is meestal voldoende om een dreigende situatie te de-escaleren.
 
Fase 3 - Opgeslagen beelden terugkijken
Mocht het ergste gebeuren, dan legt de camera alle video en audio vast inclusief de 2 minuten voorafgaand aan het incident, en kan later in een beveiligde omgeving, middels de backoffice software worden teruggekeken
 / geëvalueerd. Alles uiteraard met de benodigde privacy waarborgen.

 

EE Devices is de importeur in Nederland voor alle bodycam systemen van Reveal Media. Klanten zoals politie, gemeentelijk handhaving, stadions (Johan Cruijff Arena), beveiligingsbedrijven, crowd control etc. werken al geruime tijd met onze bodycam systemen.

Voor informatie of een vrijblijvende demonstratie of pilot kunt u contact met ons opnemen.

 

Specificaties

 

RECORDING RESOLUTION

480p / 720p / 1080p (25 or 30 FPS) 

LCD DISPLAY 2.0” (480x360 pixels)
ON-SCREEN DISPLAY Icon Indicators, Live View, Date/Time, Memory, Battery, Playback and Metadata
NOTIFICATIONS & ALARMS Haptic feedback, Audio, LED and LCD
BATTERY TYPE Lithium Polymer (1000mAh)
DIMENSIONS 106 x 63mm x 28mm
WEIGHT 110g
BATTERY LIFE (RECORDING) up to 2.5 hours
BATTERY CHARGE TIME (FROM FLAT)

2.5 hours

CHARGING Micro USB
RECORDING RESOLUTIONS 480p / 720p / 1080p (25 or 30 FPS)
LOW LIGHT

0.05LUX (30FPS)

STABILIZATION (EIS)

Gyro Sensor

FORMAT VIDEO & STILL IMAGE MPEG-4 (video codec H.264 or H.265) JPG
FIELD OF VIEW (CONFIGURABLE) 90-120° (Horizontal), 50-60°(Vertical)
STORAGE CAPACITY

16GB EMMC (Non-removable)

SECURITY AES 256 Encryption
TEMPERATURE RANGE Storage: -20°C to 50°C (-4°F to 122°F) Operating: -20°C to 50°C (-4°F to 122°F) Charging: +10°C to 30°C (50°F to 86°F)
BLUETOOTH BLE 4.0
GNSS Galileo, GPS
STREAMING RESOLUTIONS

480p @500Kbps / 480p @1Mbps 720p @1.5Mbps / 720p @2.5Mbps

LIVE STREAM CONNECTIVITY WIFI: 802.11 (A/B/G/N) LTE FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20 LTE TDD: B38/B40/B41 WCDMA: B1/B5/B8