Alco-Sensor Sniffer

Alco-Sensor Sniffer

De nieuwe Alco-Sensor Sniffer is de opvolger van de inmiddels bekende Sniffer welke onlangs zijn intrede deed in het professionele marktsegment. Het apparaat heeft een ongekende precisie en varianten met dezelfde electrochemische fuel cell voldoen aan het ‘Besluit Alcoholonderzoeken’ en aan de ‘Regeling voorlopig ademonderzoek’.

De nieuwe Alco-Sensor Sniffer is de opvolger van de inmiddels bekende Sniffer welke onlangs zijn intrede deed in het professionele marktsegment. Het apparaat heeft een ongekende precisie en varianten met dezelfde electrochemische fuel cell voldoen aan het ‘Besluit Alcoholonderzoeken’ en aan de ‘Regeling voorlopig ademonderzoek’. Enkele instrumenten uit deze serie zijn dan ook aangewezen door de Minister van Veiligheid en Justitie als goedgekeurd voorselectie apparaat voor de Nederlandse politie.

Ook bij het ontwerp van de Alco-Sensor Sniffer is de aandacht uitgegaan naar veiligheid en gebruiksgemak. De behuizing is vervaardigd van robuust en slagvast ABS polycarbonaat. Het gehele apparaat is nu voorzien van een kunststof rubber draaghouder. Het polsbandje is voorzien van een breekkoppeling. Het totale gewicht is slechts 212 gram inclusief de nieuwe beschermhoes en een setje batterijen. Door de symmetrische opbouw kan de Alco-Sensor Sniffer zowel links- als rechthandig worden bediend. Doordat het display en de ademcup in één lijn staan, kan de te testen persoon optimaal worden geobserveerd en gecoached tijdens het blazen waarbij de bedienaar tegelijkertijd zicht houdt op het display. Zowel het display als de inlaat van de ademcup is voorzien van verlichting, zodat gebruik in het donker geen belemmeringen oplevert.

Zo is het door het Openbaar Ministerie onlangs toegestaan om bij grootschalige alcoholcontroles, zogenaamde roadblocks, dit instrument in te zetten als vóór-voorselectie apparatuur. Dit houdt in dat er door de bestuurders op een afstand van 5 – 10 centimeter 'contactloos' wordt geblazen in een ademcupje. Er is in dit geval per controle slechts 1 ademcupje nodig, dus geen grote hoeveelheden mondstukken. Door deze substantiële besparing verdient het apparaat zich terug binnen een paar grootschalige verkeerscontroles. Tevens wordt door deze werkwijze het milieu gespaard. Doordat er geen mondstukken hoeven worden gewisseld en door de zeer korte blaastijd duurt een complete ademtest slechts enkele seconden. De praktijk heeft uitgewezen dat maar liefst 6 bestuurders per minuut kunnen worden gecontroleerd. Minder filevorming en irritatie zorgen voor een betere doorstroming, waarmee de verkeersveiligheid is gediend.

 

Klik hier voor de internationale brochure.
ASFSTPassiveScreenerDatasheet.pdf

 

 

Direct na het 'contactloos' blazen in de ademcup neemt het apparaat automatisch een monster en analyseert de alcoholconcentratie in een fractie van een seconde. De uitslag is direct afleesbaar op het display en wordt weergeven als ‘ - - - ’ indien er geen alcohol wordt geconstateerd. Het display kleurt in dit geval groen.

Indien er wel alcohol in de ademlucht aanwezig is, kleurt het display rood en wordt de tekst ‘ + + + ’ weergegeven, begeleid door een akoestisch signaal. Bij een positief resultaat zal de bestuurder worden gevorderd mee te werken aan een voorlopig ademalcohol onderzoek door hem of haar te laten blazen op een aangewezen voorselectie apparaat.

Display_rood

 

 

Wat is NIEUW

 • Grafische iconen op het display vereenvoudigen het gebruikersgemak.
 • Waar vele apparaten niet meer werken onder 0 graden Celsius, blijft de Alco-Sensor FST2 Sniffer werken tot maar liefst  - 15 graden Celsius.
 • De nieuw ontworpen beschermhoes zorgt voor een betere bescherming tegen water en invloeden van buitenaf. Deze wordt standaard meegeleverd.
 • Een setje ( 2 standaard penlite) batterijen staat garant voor circa 2000 testen. (Uiteraard kunnen ook oplaadbare batterijen worden gebruikt)
 • Op verzoek van de politie eenheden is de nieuwe Sniffer nu voorzien van een electronische blaastesten teller zodat het aantal positieve en
  negatieve testen kan worden teruggelezen.
 • Voorzien van een geheugen dat is uit te lezen ten behoeve van management rapportages.

 

Voordelen:

 • Betrouwbare meting, 
 • Snel en efficiënt (meer bestuurders controleren in minder tijd), 
 • Minder oponthoud in het verkeer en minder irritatie, 
 • Geen mondstukken meer nodig (95% kostenbesparing en milieuvriendelijk)

Alco-Senso_blazen

 

De Drink Sniffer functie:

Met het standaard meegeleverde speciale opzetstukje, de zogenaamde ‘drinksniffer’ is het mogelijk binnen enkele seconden te meten of een drankje wel of geen alcohol bevat.
Deze toepassing is zeer geschikt voor handhaving van de Drank- en Horecawet.

Door een passieve test op te starten en vervolgens de drinksniffer slechts enkele centimeters boven de vloeistof te houden, kan er door één druk op de knop een sample worden genomen.
Direct na het nemen van het sample wordt in een fractie van een seconde wel of geen aanwezigheid van alcohol geconstateerd.
De uitslag is direct afleesbaar op het display, en wordt weergeven als ‘ - - - ’ indien er geen alcohol in de vloeistof aanwezig is. Het display kleurt in dit geval groen.
Indien er wel alcohol in de vloeistof aanwezig is, kleurt het display rood en wordt de tekst ‘ + + + ’ weergegeven, begeleid door een akoestische waarschuwing.


 

Specificaties

Eigenschappen:

Analytisch systeem Gepatenteerde elektrochemische fuel cell, specifiek voor consumptie alcohol en ongevoelig voor interfererende stoffen
Meetbereik: 0 – 2200 µg/l
Uitlezing: ' + + + ' in rood display bij een positief resultaat  /   ' - - - ' in groen display bij een negatief resultaat
Sample methode:        Passief / Automatisch (bij gerichte flow in de ademcup)
Temperatuursbereik instrument: -15 – 50 graden Celsius
Omgevingstemperatuur: -20 – 70 graden Celsius
Relatieve luchtvochtigheid:  10% - 95%
Display:    Grafisch LCD Multicolor
Audio Een akoestische toon klinkt bij een correct sample en attendeert bij een positieve uitslag en/of belangrijke displaymeldingen
Geheugen:  Laatste testresultaat en blaastestenteller uit te lezen op het display, FIFO geheugen tevens te downloaden op een PC
Output communicatie: RS-232 serieel met mini USB link
Stroomvoorziening:  2x AA alkaline batterijen (standaard penlite) voor circa 2400 testen. Tevens mogelijkheid voor het gebruik van oplaadbare batterijen
Afmetingen:    120 x 70 x 40 mm
Gewicht:          170 gram (inclusief batterijen)
Behuizing:  ABS Polycarbonate met kunststof rubber draaghouder en display bescherming
Kalibratie interval:   6 maanden
Certificeringen

CE, 89/336/EEC, EN61326-1;1997, CISPR11:1997