Alco-Sensor Vxl ademalcohol voorselectie apparaat

AlcoSensor VXL

De Alco-Sensor Vxl  is het topmodel van Intoximeters; een high-end, geavanceerd, microprocessor gestuurd, handheld ademalcohol voorselectie apparaat voor de Europese markt

Vraag meer informatie op

De Alco-Sensor Vxl  is het topmodel van Intoximeters; een high-end, geavanceerd, microprocessor gestuurd, handheld ademalcohol voorselectie apparaat voor de Europese markt. In tal van landen wordt dit apparaat gebruikt door de politie en in Nederland voldoet het apparaat aan het "Besluit Alcohol, Drugs en Geneesmiddelen in het verkeer", "Regeling middelenonderzoek bij geweldplegers" en "Regeling voorlopig ademonderzoek".

Klik hier voor de internationale brochure.

 

De Alco-Sensor Vxl biedt op eenvoudige en voordelige wijze de mogelijkheid om de ademalcohol concentratie van iemand te bepalen met de nauwkeurigheid van een ademanalyse bewijs apparaat.
Het apparaat is uitgerust met een blaastest teller welke is uit te lezen zonder benodigde kabels of software. Verder beschikt de Alco-Sensor Vxl over een permanent geheugen voor duizenden testen. De testuitslagen en de, op maat, gewenste bijbehorende gegevens kunnen zowel met een kabel als draadloos worden gedownload naar een computer voor eventuele verdere verwerking in management informatie systemen. Als optie kan de Alco-Sensor Vxl worden uitgerust met een interne GPS module. De locatiedata wordt dan getoond tijdens de blaastest en wordt tevens per test opgeslagen in het geheugen. Voor de politie uitvoering wordt de uitslag in P - P/A - A - A/G - G/F weergegeven op het uitstekend afleesbare display, dat groen, geel, oranje of rood kleurt behorende bij de hoogte van de aangegeven uitslag. De aanduidingen dienen als volgt te worden geïnterpreteerd:

P (pass) Geen alcohol of alcoholconcentratie lager dan 170 µg/l
P/A     (pass / alarm) Alcoholconcentratie hoger dan 170 µg/l maar lager dan 300 µg/l
A (alarm) Alcoholconcentratie hoger dan 300 µg/l maar lager dan 430 µg/l
A/G (alarm / geweld)    Alcoholconcentratie hoger dan 430 µg/l maar lager dan 650 µg/l
G/F (geweld / fail) Alcoholconcentratie hoger dan 650 µg/l.

 

Voor alle ander niet-politie toepassingen kan het resultaat op het display worden weergegeven in alle andere gewenste eenheden zoals Promilage, %Brac, Microgram per liter ( µg/l ), etc.

Bij het ontwerp van de Alco-Sensor Vxl is de aandacht uitgegaan naar veiligheid en gebruiksgemak. Door de symmetrische opbouw kan de Alco-Sensor Vxl zowel links- als rechthandig worden bediend. De behuizing is vervaardigd uit robuust en slagvast ABS / Polycarbonate voorzien van een kunststof rubber ‘grip’, en een polsbandje. Het apparaat weegt slechts 345 gram inclusief de batterijen en is het zeer ergonomisch. Voor wat betreft de batterijen; er kunnen zowel oplaadbare als niet- oplaadbare batterijen worden gebruikt. Met een setje van 4 penlites kunnen circa 2000 blaastesten worden uitgevoerd. Doordat het display en het mondstuk in één lijn staan, kan de te testen persoon optimaal worden geobserveerd tijdens het blazen waarbij de bedienaar tegelijkertijd zicht houdt op het display. Het mondstuk is zodanig geconstrueerd dat het slechts op één manier kan worden bevestigd en van uit hygiënisch oogpunt wordt de ademlucht automatisch weggeleid van de bedienaar. Zowel het multi-color display als de inlaat van het mondstuk zijn voorzien van verlichting zodat gebruik in het donker geen belemmeringen oplevert.

 

Vxl Image3

Ongekende interfacing mogelijkheden

Het ontwerp van het instrument biedt een grote flexibiliteit. De Alco-Sensor Vxl kan worden gebruikt in een stand-alone modus, maar kan ook gekoppeld worden via een docking (bedraad) of draadloos met meerdere randapparaten, zoals toetsenborden, printers, magnetische kaart-lezers, barcode lezers en computers. Een breed scala aan opties is beschikbaar om het instrument te configureren voor al uw functionele behoeften.
 

 

Alco-Sensor Vxl als vóór-voorselectie apparaat.

De Alco-Sensor Vxl biedt bovendien de mogelijkheid om met een ademcup een snelle screening op basis een passieve test uit te voeren. In Nederland is deze passieve test ook wel bekend als de ‘Sniffer’ methode.
Dit houdt in dat er door de bestuurders op een afstand van 5 – 10 centimeter (contactloos, dus hygiënisch) wordt geblazen in een ademcupje. Er is in dit geval per controle slechts 1 ademcupje nodig en geen honderden mondstukken. Door deze substantiële besparing op mondstukken verdient het apparaat zich snel terug en wordt tevens het milieu gespaard.
Doordat er geen mondstukken hoeven te worden gewisseld en door de zeer korte blaastijd duurt een complete ademtest slechts enkele seconden.
De praktijk heeft uitgewezen dat maar liefst 6 bestuurders per minuut kunnen worden gecontroleerd. Minder filevorming en minder irritatie zijn dan ook een bijkomend voordeel.

Vxl Image5

 

Direct na het contactloos blazen neemt het apparaat automatisch een monster en analyseert de alcoholconcentratie in een fractie van een seconde.
De uitslag is direct afleesbaar op het multi-color display, en wordt weergeven als ‘NEG’ indien er geen alcohol wordt geconstateerd. Het display kleurt in dit geval groen.
Indien er wel alcohol in de ademlucht aanwezig is kleurt het display rood en wordt de tekst ‘POS’ weergegeven, begeleid door een akoestische waarschuwing.
Alleen in dit laatste geval zal de bestuurder worden gevorderd mee te werken aan een voorlopig ademalcohol onderzoek door te blazen op een aangewezen voorselectie apparaat om alsnog te kunnen bepalen of het een P, PA, A, AG of GF uitslag betreft.

 

Voordelen:

Betrouwbare meting,
Snel en efficiënt (meer bestuurders controleren in minder tijd),
Minder oponthoud in het verkeer en minder irritatie,
Geen mondstukken benodigd (95% kostenbesparing en milieuvriendelijk)

 

De Alco-Sensor Vxl Drink Sniffer:

Met het standaard meegeleverde speciale opzetstuk, de zogenaamde ‘drinksniffer’ is het mogelijk binnen enkele seconden te meten of een drankje wel of geen alcohol bevat.
Deze toepassing is uiteraard ideaal bij schoolfeesten, zogenaamde jeugddisco’s en overige horecagelegenheden.

Alco-Sensor Vxl Drink Sniffer

Door een passieve test op te starten en vervolgens de drinksniffer slechts enkele centimeters boven de vloeistof te houden, kan er door één druk op de knop een sample worden genomen.
Direct na het nemen van een sample wordt in een fractie van een seconde wel of geen aanwezigheid van alcohol geconstateerd.
De uitslag is direct afleesbaar op het multi-color display, en wordt weergeven als ‘NEG’ indien er geen alcohol in de vloeistof aanwezig is. Het display kleurt in dit geval groen.
Indien er wel alcohol in de vloeistof aanwezig is kleurt het display rood en wordt de tekst ‘POS’ weergegeven, begeleid door een akoestische waarschuwing.

De Alco-Sensor Vxl Numeriek als professioneel ademalcohol test apparaat:

Naast de politie toepassing wordt de Alco-Sensor Vxl op tal van andere manieren ingezet, waarbij de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de meting van groot belang zijn, bijvoorbeeld bij toepassingen als:

  • Verslavingszorg / Rehabilitatieklinieken
  • Gevangeniswezen
  • Reclassering / TBS klinieken
  • Spoed Eisende Hulp in ziekenhuizen
  • ADM beleid; Alcoholcontroles op de werkvloer
  • Rijscholen en rijexamens
  • Aan boord van schepen (US Coast Guard Drug and Alcohol Abuse Program)
  • Schoolfeesten
  • Uitgaansgelegenheden
  • Etc.

Voor tal van deze toepassingsgebieden is de Alco-Sensor Vxl leverbaar als numerieke versie zodat een exacte kwantitatieve meting kan worden uitgevoerd.

Vxl image009

IntoXimeters, wanneer je zéker wilt zijn van je alcohol meting

 

Specificaties

Eigenschappen:

Analytisch systeem

Gepatenteerde elektrochemische fuel cell, specifiek voor consumptie alcohol en ongevoelig voor interfererende stoffen, zoals aceton, welke kunnen voorkomen in menselijke adem.

Meetbereik: 0 –> 2000 µg/l
Uitlezing: Numeriek / P-PA-A-AG-GF / POS – NEG
Sample methode:       

Aktief, (bewaakte min. flow - min. volume - adem afname)
Handmatig,
Passief

Temperatuursbereik instrument: -5 – 50 graden Celsius
Omgevingstemperatuur: -20 – 70 graden Celsius
Relatieve luchtvochtigheid:  10% - 100%
Display:   

Grafisch LCD display met multi-color achtergrond verlichting

Audio Akoestische toon begeleidt de blaasduur en attendeert bij een positieve uitslag en / of belangrijke displaymeldingen.
Geheugen: 

Meer dan 7000 ademtesten

Stroomvoorziening:  4x AA alkaline batterijen (standaard penlite) voor meer dan 2000 testen. Tevens mogelijkheid voor het gebruik van oplaadbare batterijen, of accupack.
Afmetingen:    190 x 100 x 57 mm
Gewicht:          345 gram (inclusief batterijen)
Behuizing:  ABS Polycarbonate met kunststof rubber grip en display bescherming.
Kalibratie interval:   6 – 12 maanden afhankelijk van de toepassing
Optioneel

Barometer
Bluetooth
GPS
Printers
Data Management Software